The Body Shop får bærekraftpris

Dame som smiler og holder en diplom
Skjønnhetsprodukter på en benk
Produkter fra Boost-serien

Det er tredje året på rad de får prisen for mest bærekraftige merkevare innen skjønnhet i Norge.

Det er Sustainable Brand Index, Europa og Norges største varemerkestudie, som står for kåringen. De har intervjuet 11600 nordmenn mellom 16-17 år og det er de som har stemt frem The Body Shop som vinner i år også.

- Det er med stolthet og ydmykhet at vi tar imot denne viktige prisen for tredje år på rad. Det er en givende anerkjennelse på at valgene vi tar for bærekraft og miljø blir lagt merke til. Målet vårt er å være best, og vi har høye ambisjoner for veien videre, sier Cecilie Sandbu, Marketing & PR Manager i The Body Shop Norge.

The Body Shop har siden starten hatt fokus på mer enn bare skjønnhetsprodukter og var tidlig ute med å sette dyrs rettigheter på agendaen. De kjemper fremdeles for dyrs rettigheter og jobber for å oppnå et verdensomspennende forbud mot dyretesting innen kosmetikk.

Produktene er laget med kjærlighet og respekt for dyrevelferd, miljøvern, rettferdig handel og sosialt ansvar. De har stort fokus på bærekraft i dag, men de stopper ikke her.

Skjønnhetsprodukter på en benk
Skjønnhetsprodukter
Skjønnhetsprodukter

Planer fremover

The Body Shop har store planer for fremtiden og har satt seg konkrete mål de jobber mot. Innen 2023 skal alle produktene være 100 prosent veganske og sertifisert av The Vegan Society og innen 2025 skal emballasje innfor kropp, bad og hår være fullt ut resirkulerbare.

De har et eget program for solidarisk handel, Community Fair Trade, hvor de kjøper etiske høykvalitetsprodukter og ingredienser fra tusener av produsenter, bønder og håndverkere over hele verden. Det gir leverandører tilgang til verdensmarkedet, så de kan gjøre investeringer som kommer lokalsamfunnet til gode.

The Body Shop var første kosmetikkaktør som lanserte et prosjekt, Plastics for Change, som er resirkulert plast fra solidarisk handel. Gjennom handel med mennesker som er avhengig av å plukke søppel for å overleve, får de en lønn til å leve av og bedre sanitær- og arbeidsforhold. Og ikke minst, plasten som ellers ville havnet i naturen blir resirkulert til bærekraftig produktemballasje.

The Body Shop finner du i 2. etasje.

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 09:00 - 20:00