Underhold barna med skattejakt

To barn kledd ut som sjørøvere holder et skattekart
Tre barn utkledd som pirater, sitter på gresset rundt et skattekart

Å stelle i stand skattejakt til barnebursdagen er gjort på 1-2-3 og vi viser deg hvordan.

Er det én ting barna elsker, så er det skattejakt. Skattejakt er en perfekt aktivitet å ha i de aller fleste barnebursdager, men kanskje enda bedre dersom du skal arrangere en skikkelig sjørøverbursdag.

Under finner du tips til to ulike måter å lage skattejakt på – enten du lager den til en helt vanlig barnebursdag eller for små sjørøvere.

Skattejakt for sjørøvere

Gjem et skrin eller en eske fullt av sjokoladegullpenger og svarte godterikrokodiller. Vil du ikke fylle det med godteri, kan du gjerne legge andre ting i skrinet, for eksempel klistermerker eller små sprettballer.

Tegn et skattekart (her velger du selv hvor avansert du ønsker å gjøre det) og send barna ut på skattejakt.

Skattejakt med rebus

Gjem godteposer (en til hvert barn) eller en annen skatt som passer. Lag deretter et papir som inviterer barna med på skattejakt. Her skriver/tegner du også et hint som forteller hvor barna skal gå videre.

For at barna skal finne skatten, må de følge hintene du har gjemt på ulike steder i huset eller hagen. Du velger selv hvor mange hint det skal være.

Dersom barna er små, kan det være lurt å tegne hintene. Større barn kan gjerne bryne seg på vanskeligere hint i form av tekst.

For å gjøre det enda vanskeligere, kan du legge til et spørsmål ved hvert hint. Barna kan ikke gå videre før de har svart riktig på spørsmålet. Husk å tilpasse spørsmålene etter alder.

Forslag til hint

  • Stedet som holder maten kald (kjøleskapet)
  • Sengen der bursdagsbarnet sover (sengen til bursdagsbarnet)
  • Her blir maten stekt (ovnen)
  • Vi bruker det til å gjøre tennene rene (ved tannbørstene)
  • Den går rundt og rundt og fjerner tåfislukt (vaskemaskinen)