Overrask kjæresten med en romantisk julekalender

forskjellige pakker med sløyfer på
Lyserosa post-it-lapper plassert i en hjerteform på et speil

Det finnes mange måter å lage julekalender til kjæresten på. Vi har samlet tre romantiske kalendere som vil gjøre desember ekstra koselig.

Si det med lapper

En romantisk (og billig julekalender) er den hvor du skriver ned 24 ting du liker eller er takknemlig for ved partneren din. Du bestemmer selv hva du vil skrive og hvor mye tid du vil bruke på lappene – det viktigste er at du skriver ting som kommer fra hjertet.

Sett deg ned og tenk over forholdet deres; er det noe kjæresten din gjør som du setter ekstra pris på, interne ting dere gjør, eller har dere noen fine minner som betyr mye for dere? Skriv det ned!

Et tips er å kladde alt du ønsker å si på et A4-ark. På den måten er du sikker på at du får formulert deg slik du vil, og du unngår skrivefeil.

Tips til komplimenter:

  • Jeg elsker smilet ditt
  • Du er flink til å lytte
  • Takk for at du er tålmodig
  • Jeg gleder meg til hver dag med deg
  • Du er god til å kysse

Gjør noe sammen

I en hektisk hverdag kan det være vanskelig å sette av tid til hverandre. For å ta tilbake hverdagsromantikken, kan en julekalender med opplevelser være til hjelp. Kalenderen går ut på å gjøre 24 ting sammen – enten det er å gå på kino eller sove i hengekøye under åpen himmel.

Under har vi samlet noen forslag til ting dere kan gjøre:

Lag middag sammen

Velg en rett dere begge har lyst på – kanskje har dere en middagsrett dere har hatt lyst til å lage lenge, men ikke hatt tid til? I så fall er det tid for å lage denne nå!

Kjøp inn det dere trenger (gjerne sammen) og sett av dagen til kokkelering. Kvelden blir ekstra hyggelig om dere lar en spilleliste med favorittsangene deres spille i bakgrunnen.

10 minutters massasje

Hvem sier nei takk til litt massasje? Gå til innkjøp av en god massasjeolje (lavendel er alltid en sikker vinner) og gi hverandre en ti minutter lang massasje. Sett på rolig musikk og tenn et duftlys for å sette stemningen.

Kino

Dere ser kanskje film, men hvor ofte drar dere på kino? Det er noe ekstra spennende ved å se en ny film i en stor kinosal. Ikke bare er lyden bedre, dere har også en unnskyldning for å unne dere både brus og popcorn – og til å holde hender i mørket.

Hjemmespa

Den tørre vinterhuden trenger både fukt og pleie, så hva er bedre enn en spa-kveld for to? Sett sammen et lite spa-kit til deg og din kjære, og bruk resten av kvelden på ansiktsmaske og avslapning.

Utsnitt av hender som holder kopper

Fotokalender

Har du en hel haug med bilder av dere to på mobilen din? I dagens moderne samfunn er det fort gjort at bildene du tar blir liggende på telefonen i evig tid. Hva med å fremkalle 24 favorittbilder av deg og partneren din, og bruker dem til å lage en skikkelig koselig julekalender istedenfor?

Du velger selv om du vil henge opp alle bildene med en gang eller om du vil pakke dem inn og gi dem som en gave hver dag. Når julaften er over, kan dere sette inn alle bildene i et fotoalbum.

tips til fotojulekalender

Skriv et minne, kompliment eller noe du setter pris på med partneren din på baksiden av bildet. På den måten blir det ekstra koselig for din kjære å se på bildene.