Slik forbereder du en konfirmasjonstale

Jente som sitter ute i kamelfarget jakke og stripete bukser og skriver

Hvor tidlig må man egentlig starter og hva er viktig å tenke på når man skal forberede en konfirmasjonstale?

Du har kanskje hørt på andre som taler med velvalgte ord og en stødig stemme, og tenkt: «Kan jeg gjøre det like bra?». Så klart du man – men det krever planlegging, tid og øvelse.

Steg 1 – Start i dag!

Selv om du har god tid, er det faktisk aldri for tidlig til å starte på talen. Begynn med å skrive ned noen stikkord. Hva er det du vil si? Ta gjerne utgangspunkt i et minne, eller noe personlig – men vær oppmerksom på at hele talen ikke blir for intern.

Sliter du med å komme i gang, kan det vært lurt å skrive ned masse forskjellige tanker, så kan du bruke litt tid på å kjenne hva som er riktig for deg å ta med til slutt. Skriv ned alt du tenker på i første omgang – og når du har gjort det kan steg 1 krysses av listen.

La listen, tankekartet eller notatene ligger i en dag eller to. La tankene surre i bakhodet før du setter deg ned for å strukturere poengene. Kryss over det du ikke vil beholde og sett ring rundt det du liker. Nå har du allerede et godt utgangspunkt og rammeverk for talen din.

Husk at det ofte tar lenger tid å skrive en kort tale.

Ideer kommer ofte ikke på kommando. Har du startet ideprosessen kan innspill komme når du minst venter det – skriv de ned.


Notatbok, blomster, mobil, ørepropper og kaffekopp på et bord
Notatbok, blomster, mobil, ørepropper og kaffekopp på et bord